Jde o pořádně vydatné jídlo, které zasytí i bez masa. Inspirované francouzskou kuchyní.
500 g brokolice
3 rajčata
1 prolisovaný stroužek česneku
olivový olej
sůl a pepř
asi 100 g strouhaného parmazánu
3 rajčata
1 prolisovaný stroužek česneku
olivový olej
sůl a pepř
asi 100 g strouhaného parmazánu
Postup přípravy
Troubu rozehřejeme na 250°C. Omyjeme brokolici, rozdělíme na růžičky a dáme vařit do vroucí osolené vody, povaříme cca 5-7 min vodu slijeme a uvařenou (blanžírovanou) brokolici ihned vložíme do studené vody pokud máte poruce led přidejte do vody led aby nám brokolice zůstala hezky zelená.
Omyjeme rajčata a pokrájíme je na plátky. Brokolici naskládáme do pečící formy a proklademe ji kolečky rajčat. Prolisovaný česnek smícháme s olivovým olejem a pokapeme jím zeleninu. Posolíme, opepříme a zasypeme sýrem. Gratinujeme 8-10 minut.