plněné portobello ve stylu caprese

Rozvinutý žampion zvaný portobello je vhodný k pečení, grilování a také k plnění. Jednu takovou variantu vám dnes představíme.

Doba přípravy

45 minut

Typ jídla

Předkrm

ČESNEKOVÉ MÁSLO:
máslo 2 lžíce
česnek jemně nasekaný 2 stroužky
čerstvá hladkolistá petrželka, najemno nasekaná 1 lžíce
HOUBY:
velké Portobello žampiony bez nožičky 5 ks
čerstvá mozzarella nakrájená na tenké plátky 2 koule
cherry nebo švestková rajčátka nakrájená na plátky 1 hrnek
čerstvá bazalka nasekaná nahrubo
GLAZÉ:
balzamikový ocet 1/4 hrnku
hnědý cukr 2 lžíce

Postup přípravy

Předehřejte troubu na nevyšší teplotu v nastavení gril a mřížku umístěte doprostřed trouby. Smíchejte všechny ingredience na česnekové máslo v malém rendlíčku na mírném plameni a míchejte, dokud se vše nepropojí. Máslem potřete zvrchu klobouky hub a pomazanou stranou je rozložte na plech vyložený pečicím papírem.
Do každého kloboučku rozdělte plátky mozzarelly a rajčat a grilujte v troubě, až se sýr rozpustí a začne zlátnout (asi 8 minut). Mezitím si připravte glazé. Smíchejte cukr a balzamikový ocet v malém rendlíčku a na vyšším plameni přiveďte k varu.
Oheň zmírněte a nechte 5–8 minut vařit, až směs zhoustne a zredukuje se na glazé. Při podávání pokapejte houby připraveným glazé, ozdobte bazalkou a dochuťte vločkovou solí.
0
    0
    Váš košík
    Košík je prázdný

      Suroviny pro recept plněné portobello ve stylu caprese

      49.90 

      33.90 

      149.00 

      129.90 

      598.00