Hlavní chod

Salát s Pak Choi

Co je to Pak choi? Je to takový hybrid salátu a čínského zelí. A tenhle jednoduchý salát si zamilujete.

salát s mangem

Vyzkoušejte tuto netypickou kombinaci, budete překvapeni a určitě si pochutnáte

Těstoviny s medvědím česnekem

Pokud máte rádi jednoduchou pastu s dobrým pestem, neváhejte a pusťte se do vaření. Recept je opravdu nenáročný a rychlý a k jeho zvládnutí nepotřebujete žádné zvláštní kuchařské dovednosti. Pesto v mixéru připravíte raz dva a v hrnci se samy uvaří špagety. Ty si kupte kvalitní a uvařte je opravdu al dente. Pak už k nim jen přidejte čerstvé pesto a zbytek surovin servírujte rovnou na …

Těstoviny s medvědím česnekem Pokračovat ve čtení »

Caesar salát

Legendární salát z římského salátu a krutonů. Jako jeho tvůrce se obvykle uvádí italský kuchař působící v Mexiku a v USA, Cesare Cardini (1896–1956), na jehož počest je také pojmenován. 

Boloňská omáčka

Boloňská omáčka je italská omáčka založená na mase, jež je typická pro město Bologna. Tradičně se používá pro přípravu tagliatelle al ragù nebo lasagne alla bolognese, ale může být servírována i s jinými druhy těstovin, například s pappardelle nebo fettuccine.

Ratatouille

Kulinární specialita z Nice pocházející z roku 1780 – ratatouille je směs zeleniny, podušené na olivovém oleji podobně jako ragú. Pokud je tahle zelenina připravena správně – ani příliš měkká, ani tvrdá –, dá se téměř nazvat sluncem na talíři. Servírovat lze teplé i zastudena.

0
    0
    Váš košík
    Košík je prázdný