Pokud máte rádi jednoduchou pastu s dobrým pestem, neváhejte a pusťte se do vaření. Recept je opravdu nenáročný a rychlý a k jeho zvládnutí nepotřebujete žádné zvláštní kuchařské dovednosti. Pesto v mixéru připravíte raz dva a v hrnci se samy uvaří špagety. Ty si kupte kvalitní a uvařte je opravdu al dente. Pak už k nim jen přidejte čerstvé pesto a zbytek surovin servírujte rovnou na talíř.
Pesto
50 g divokého česneku
2 lžíce kešu ořechů
2 stroužky česneku
½ šálku parmezánu
½ šálku olivového oleje
sůl
pepř
Na těstoviny
280 g těstovin
12-15 cherry rajčat
2 větvičky tymiánu
olivový olej
sůl
50 g divokého česneku
2 lžíce kešu ořechů
2 stroužky česneku
½ šálku parmezánu
½ šálku olivového oleje
sůl
pepř
Na těstoviny
280 g těstovin
12-15 cherry rajčat
2 větvičky tymiánu
olivový olej
sůl
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 200 ° C. Zkombinujte všechny ingredience na pesto a promíchejte je tyčovým mixérem nebo kuchyňským robotem. Pokud se vám zdá příliš suchý, přidejte ještě trochu olivového oleje. Dejte stranou.
Nakrájejte cherry rajčata na dva dřevěné špízy a vložte je do pekáče. Zakápněte olivovým olejem, solí a tymiánem. Pečte na prostředním roštu v troubě asi 10-15 minut nebo dokud neprasknou a nezbarví se.
Zatímco jsou rajčata v troubě, vařte těstoviny podle návodu. Těstoviny scedíme a dobře promícháme s pestem z medvědího česneku. Podáváme s rajčatovými špízy.