Plněná cuketa s masem, houbami a ořechy
Cukety se těší čím dál větší oblibě – dají se jíst i syrové, ale mnohem častěji se konzumují po tepelné úpravě. Po zapečení cuket spolu s mletým masem vzniká chutný a rychlý pokrm.
Cukety se těší čím dál větší oblibě – dají se jíst i syrové, ale mnohem častěji se konzumují po tepelné úpravě. Po zapečení cuket spolu s mletým masem vzniká chutný a rychlý pokrm.
Rozvinutý žampion zvaný portobello je vhodný k pečení, grilování a také k plnění. Jednu takovou variantu vám dnes představíme.
Jde o pořádně vydatné jídlo, které zasytí i bez masa. Inspirované francouzskou kuchyní.
Lehká svačinka, předkrm nebo cokoliv co se vám hodí. Výborná kombinace s fresh ředvičkou.
Quiche [kyš] je tradiční francouzský druh slaného koláče, který je poměrně lehký na přípravu a přitom skvěle chutná.
Guacamole je naprosto geniální omáčka, pomazánka či dip, podle toho, jak ji chcete použít. Základem je vyzrálé avokádo, cibule, chilli, šťáva z limetky a čerstvý koriandr. S dalšími chutěmi si ale můžete vyhrát a připravit guacamole pokaždé trochu jinak. Pak už si ho můžete namazat na ranní toust, podávat ho s nachos nebo tacos, přidat …